Entrepreneuriel diakoni

 

Diakoni og entrepreneurskab har nogle fælles træk i deres grundessens.

 

- Begge udspringer af praksis

 

- Begge hviler på, at man som enkeltindivid kan bidrage til forandringer, uden at være en del af et større system

 

- I nyere tid er der opstået en akademisk interesse for begrebet 'social entrepreneur'. En social entrepreneur, har for øje, at arbejde med sociale problemstillinger, uden at skulle tjene penge på det. Ligesom diakonies essens er at give noget for intet.

 

Mennesker, der udøver diakoni, har ofte være forbundet medat være ydmyge og tilbageholdende. Og det er der ikke noget galt i at være. En diakonal praksis kan imidlertid også være med til at skabe forandringer, og i den forbindelse, vælger mellemmennesker at basere sit arbejde på entreprenuriel metode.

 

I mellemmennesker.dk arbejder vi ud fra entrepreneurielle metoder

 

Spinosa, Flores & Dreyfus

 

Med udgangspunkt i egen hverdagspraksis, tager Spinosa, Flores & Dreyfus fat på de udfordringer man støder sig på, undersøger om andre også oplever samme udfordring, for at tage stilling til, om der er basis for at ændre det der er uhensigtsmæssigt. Er det muligt at fordre en forandring, der potentielt kan være værdiskabende for andre mennesker?

Saras Sarasvathy

 

Saras Sarasvathy skelner mellem en kausal logik og en effektuel logik. I den kausale logik, arbejdes der ud fra en tankegang, at man har et bestemt mål, og undersøger hvordan man opnår dette. I den effektuelle logik, starter man med at kigge på de midler der er til rådighed. Entrepreneuren kigger på sig selv, sine kompetencer og sit netværk, og arbejder på baggrund af dette i forhold til hvilke mål det er muligt at opnå.

Adam Kahane

 

Adam Kahane arbejder med at at løse svære sociale problemstillinger. Han argumenterer for, hvorfor en forplantende dialog er afgørende for at skabe social forandring. Det er almindeligt i mange kulturer, at man lytter til andre mennesker ud fra sit eget ståsted, i stedet for at forsøge at sætte sig ind i deres. For at skabe en social forandring, er det afgørende at have fokus på en generativ dialog, hvor man lytter til hinanden, uden på forhånd at have en dagsorden om at skulle opnå noget bestemt.

 

De ovenforstående teoretikere, er nogle af de entrepreneurer, der ligger til grund for mellemmennesker.dk's måde at arbejde på.

 

mellemmennesker.dk

 

 

Copyright © All Rights Reserved.